Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Το όνομα μου είναι Νικολέττα και κατάγομαι απο την Ελλάδα. Τρέφω κοινωνικές ανυσηχίες για ποικίλα θέματα. Στο ιστολόγιο μου θύγω προβληματισμούς που δεσπόζουν στην κοινωνίας μας και παραθέτω την άποψή μου απο την δική μου οπτική γωνία των πραγμάτων. Θα χαιρόμουν πολύ αν σχολιάζατε κι εσείς ως αναγνώστες τη θέση μου ωστέ να σχηματίσουμε έναν διάλογο με πληθώρα απόψεων.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

'Οταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά...

Πόσες φορές δεν ξοδεύουμε ώρες από τον πολύτιμο χρόνο μας σχεδιάζοντας μια γιορτή, διακοπές, ή και σοβαρότερα θέματα όπως την επαγγελματική μας κατάρτιση, και τελικά τα πράγματα εξελίσσονται τελείως διαφορετικά από το σχέδιο; Με λίγα λόγια, λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι οι γνωστοί σε όλους μας αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι άλλοτε ευνοούν και άλλοτε κατακερματίζουν μια κατάσταση. Συχνά σκεφτόμαστε "γιατί σε μένα;" και αισθανόμαστε γελοίοι και ονειροπαρμένοι για την ιδανική κατάσταση που είχαμε σχηματίσει στο μυαλό μας και ευελπιστούσαμε να υλοποιήσουμε. Όμως δεν πρέπει να απογοητευτούμε με την πρώτη δυσκολία που θα μας τύχει, και ακόμη και αν μας αλλάξει κατεύθυνση στα σχέδια, θα πρέπει με ανοιχτό μυαλό να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση με τα υπάρχοντα δεδομένα. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και να σταματήσουμε να προγραμματίζουμε το μέλλον μας, γιατί μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να προβλέψουμε και να οργανώσουμε τα πάντα στην εντέλεια, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο και να τα διαχειριστούμε καλύτερα. Εν τέλει, κανένας τυχοδιώχτης δεν κατάφερε ποτέ περισσότερα από κάποιον που ζυγιάζει τα πράγματα και μελετάει τις κινήσεις του και τα αποτελέσματα που αυτές θα αποφέρουν.

10 σχόλια:

  1. χαχα κόλλησε η βελόνα :Ρ σε ευχαριστώ ρε ραπά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή :) πάντως είναι και θέμα χαρακτήρα..κάποιοι δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν τα πράγματα ,κι όμως δεν τους νοιάζει...κάποιοι άλλοι ικανοπιούνται από την έστω προσπάθεια τους να καταφέρουν κάτι...και κάποιοι άλλοι (δύστυχος - ευτυχώς ) τα θέλουν όλα τέλεια,οπότε καταλήγουν σε πίσμα...ή κάτι τέτοιο...καλό ή κακό ο καθένας κρίνει μόνος του.. πολύ όμορφο και έπρεπε να μου το είχες στείλει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. so true...
    δυστυχως η ατυχία έχει πάντα εναν άσσο στο μανίκι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου Philenemo πιστευω οτι ειναι μειωνεκτημα να ειναι κανεις τελειομανης... δεν ειναι ποτε ευχαριστημενος με το αποτελεσμα των κοπων του γιατι πολυ απλα τιποτα δεν ειναι τελειο. κλασικο παραδειγμα ο μεγαλος μας ποιητης Σολωμος, που δεν καταφερε να μας αφησει κανενα ολοκληρωμενο εργο γιατι κινηγουσε την τελειοτητα... σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι κατά την γνώμη μου πάντα..η αλήθεια και το σωστό είναι κάπου στην μέση..θέλω να τα έχω όλα στην εντέλεια..και πιος δεν το θέλει αυτό? αλλά αν δεν τα καταφέρω,θα ξέρω ότι προσπάθησα τουλάχιστον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως, οι τελειομανεις ειναι λιγοι. οι περισσοτεροι ασχολουνται με κατι προσπαθωντας για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και οχι για το απτεστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολέττα έιπες .
    Όταν μπορούμε να κρατήσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο και να τα διαχειριστούμε με τον καλλίτερο τρόπο. Ε αυτό κορίτσι μου είναι το , τόσο απλό.
    Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τέλειο, πάλι μου έφαγε την λέξη.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή