Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Το όνομα μου είναι Νικολέττα και κατάγομαι απο την Ελλάδα. Τρέφω κοινωνικές ανυσηχίες για ποικίλα θέματα. Στο ιστολόγιο μου θύγω προβληματισμούς που δεσπόζουν στην κοινωνίας μας και παραθέτω την άποψή μου απο την δική μου οπτική γωνία των πραγμάτων. Θα χαιρόμουν πολύ αν σχολιάζατε κι εσείς ως αναγνώστες τη θέση μου ωστέ να σχηματίσουμε έναν διάλογο με πληθώρα απόψεων.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, αλλάζοντας τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε

Τίποτα τριγύρω μας, είτε υλικό είτε άυλο, δεν έχει μια μόνο όψη. Καθένας από εμάς έχει την δική του υποκειμενική γνώμη για τον κόσμο, καθώς και οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν. Η αντιμετώπιση μιας κατάστασης μπορεί να χαρακτηριστεί από άλλους αστεία, από άλλους γελοία, από άλλους σημαντική, ενώ άλλοι μπορεί να μην αντιληφθούν καν την ύπαρξή της... Η εκτίμηση της κρισιμότητας μιας κατάστασης είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τα συμβάντα γύρω του. Αυτό αποδεικνύεται με το πλέον γνωστό πείραμα, ψυχολογικού καθαρά χαρακτήρα, όπου ένα ποτήρι γεμισμένο μέχρι την μέση, ένας αισιόδοξος άνθρωπος το χαρακτηρίζει μισο-γεμάτο, ενώ ένας απαισιόδοξος μισο-άδειο. Η ποσότητα υγρού του ποτηριού δεν μεταβάλλεται, αλλάζει όμως η οπτική γωνία με την οποία αντιλαμβάνεται ο καθένας το ίδιο περιστατικό. Ένας αισιόδοξος δεν μπορεί να αποτρέψει τις δυσχέρειες και τις αντίξοες συνθήκες στην ζωή του, μπορεί όμως να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και να εξέλθει καίριος από αυτές, σε αντίθεση με κάποιον απαισιόδοξο που κινδυνεύει να χάσει σύντομα το κουράγιο του και να στιγματιστεί από κάθε δυσκολία που θα συναντήσει. Σαφώς και υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείς να διακωμωδήσει ή να υποβιβάσεις την αναγκαιότητά τους με σκοπό να τις αντιμετωπίσεις ευκολότερα, σίγουρα όμως αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης λύσεων για δύσκολα ζητήματα όταν κάποιος κοιτά τον κόσμο με αισιόδοξη και καλοπροαίρετη διάθεση, πάρα με την τάση να μεγιστοποιεί ακόμα και τα πιο ασήμαντα, καθημερινά ζητήματα.

6 σχόλια:

  1. ωραίο νικολέττα :) το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησες αρμόζει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nikoletta fovero perimenw ki alles anartiseis apo sena ki eimai sigouros oti 8a exoun poli kalo periexomeno :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου ειχα υποσχεθει οτι θα το διαβαζα...Τωρα που εγινε αυτο θα σου πω πως το βρηκα απο κοντα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν το κείμενο παραπάνω ειναι επίκαιρο μιας που αλλάζει τον τονο που υπήρχε υπάρχει και θα ίσως υπάρχει απο αυτη την αδικη και αναξιοκρατική κοινωνία της εννοιας ΄καχυποψία΄αν παρουμε παράδειγμα τα προσφατα γεγονότα σαν λαος μας αρεσει ας το πω ωμα να μας γλειφουν τα αυτιά εν μερη ομως θα συμφωνήσω στην προλαλησαντα καθώς ως έλληνες ειμαστε αισιοδοξοσ λαος και με καλοπροαιρετη διαθεση κατι που λυπει σε αλλους λαου πιστεύοντας οτι εκεινο ειναι το κυριο συστατικό που μας αναγεννα σαν φοινιξ μεσα απο τις σταχτες του . θα ηθελα νικολεττα να πω οτι πολλοι θα ηταν αυτοι που θα ζηλευαν το γραφικο σου χαρακτηρα . good job keep walking ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Νικολέττα! και να θυμάσαι πάντα.
    Όταν στο δρόμο σου συναντάς ένα εμπόδιο,έχεις δύο επιλογές. Ή το παραμερίζεις και συνεχίζεις ή αλλάζεις δρόμο. Εξάλλου σε ένα προορισμό παντα υπάρχουν περισσότεροι από ένας δρόμοι για να φτάσεις.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή